Nowe biuro Stanley Black & Decker

Firma w zeszłym roku zajęłą ponad 4 400 mkw. powierzchni biurowej w budynku Proximo. Stanley Black & Decker to amerykański producent narzędzi i systemów przechowywania zarówno dla majsterkowiczów jak i profesjonalistów na całym świecie. Biuro i centrum finansowo-księgowe firmy funkcjonuje w Warszawie od 12 lat, zatrudniając około 260 specjalistów. Firma zajęła w Proximo powierzchnię biurową na 6., 7. oraz części 8. piętra. Jej pracownicy mają również dostęp do ponad dwustumetrowego tarasu. W procesie negocjacji najemcę reprezentowała firma doradcza JLL, a za prace budowlane była odpowiedzialna firma Tetris.

„Dla Stanley Black & Decker kluczowym kryterium wyboru nowej siedziby była lokalizacja z dobrym dojazdem i dostępem do środków transportu publicznego. Firma postawiła na nowoczesne, elastyczne biuro, które będzie stanowić atut dla obecnych i potencjalnych pracowników” – mówi Karol Patynowski, Dyrektor w Dziale Reprezentacji Najemcy, JLL.

Nowe biuro Stanley Black & Decker  jest przykładem zastosowania przez Tetris formuły Open Book w dużym projekcie fit-out, realizowanym w ramach gwarantowanej ceny maksymalnej – GMP (Gross Maximum Price).