Trzecie biuro firmy Regus w Krakowie

KRAKÓW, 4 sierpnia 2016 r. – Regus, wiodący globalny dostawca rozwiązań z obszaru elastycznego miejsca pracy, wynajmujący klientom zewnętrznym umeblowane biura i miejsca coworkingowe -na dzień, tydzień lub rok – kontynuuje rozwój na polskim rynku. Firma wynajęła ok. 950 mkw. w Graffit House przy ul. Rogozińskiego 12 w Krakowie.

Eksperci JLL doradzali Regusowi w procesie poszukiwania nowej lokalizacji oraz negocjowania umowy najmu.

Paweł Ornatek, Dyrektor Zarządzający Regus, informuje: „Realizujemy strategię dynamicznego rozwoju struktur Regus w Polsce. Poszukujemy powierzchni pod biura serwisowane na terenie całego kraju. Biuro w Graffit House jest już trzecią naszą lokalizacją w Krakowie.”

Dorota Gruchała, Starszy Konsultant w Dziale Wynajmu Powierzchni Biurowych i Reprezentacji Najemcy, JLL, dodaje: „Kraków to rynek z dużym potencjałem dla firm oferujących usługi z obszaru biur serwisowanych i powierzchni coworkingowych. Widzimy zapotrzebowanie na tego typu powierzchnie, szczególnie w sektorze małych i średnich przedsiębiorstw, czy firm dopiero rozpoczynających swoją działalność i poszukujących atrakcyjnej, elastycznej powierzchni w dobrej lokalizacji”.

Regus jest wiodącym dostawcą rozwiązań z obszaru elastycznego środowiska pracy i pracy mobilnej. Firma wynajmuje sale konferencyjne, powierzchnie biurowe, biura wirtualne, tzw. salony biznesowe itp. JLL pełni rolę doradcy Regus przy poszukiwaniu lokalizacji pod nowe biura w regionie Europy, Bliskiego Wschodu i Afryki, Azji i Pacyfiku oraz w Stanach Zjednoczonych.

JLL