Uroczyste otwarcie inwestycji Tensor

W czwartkowe popołudnie na terenie inwestycji Tensor nastąpiło uroczyste otwarcie tego nowoczesnego kompleksu biurowego, który mieści się w Gdyni przy ulicy Łużyckiej. Deweloper obiektu – firma EURO STYL – ze względu na szybkie tempo komercjalizacji postanowił zorganizować uroczystość jeszcze przed ukończeniem realizacji całości założenia.

Budynek biurowy Tensor JLL

Na uroczystym otwarciu prócz osób ściśle powiązanych z inwestycją pojawiły się również władze miasta Gdyni, potencjalni i obecni najemcy budynku X i Y oraz agenci komercyjni. Zebranych gości przywitał gospodarz wydarzenia – wiceprezes Mikołaj Konopka, który zaznaczył, że jest to pierwsza inwestycja komercyjna firmy EURO STYL w Gdyni i podsumował szybkie tempo komercjalizacji powierzchni biurowej w tym mieście. – W tej chwili, uwzględniając podpisane umowy oraz list intencyjny, w Tensorze mamy wynajęte 90% powierzchni. Zważywszy na zaawansowanie inwestycji – ostatni z trzech budynków tworzących Tensora ukończony zostanie dopiero w przyszłym roku – to bardzo dobry wynik – powiedział. Podczas wydarzenia głos zabrał również Prezydent Miasta Gdyni Wojciech Szczurek, który podkreślił, iż Tensor jest jednym z najciekawszych architektonicznie obiektów biurowych zrealizowanych na terenie miasta.

Podczas uroczystości każdy z gości miał możliwość zobaczenia w pełni już funkcjonującego budynku X. Zwiedzający mogli przyjrzeć się częściom wspólnym obiektu, a także aranżacji wynajętej powierzchni jednego z najemców – firmy Best. Goście mieli okazję zobaczyć także rowerownię z szatnią i prysznicami dla rowerzystów, która mieści się w hali garażowej i która stanowi odpowiedź na rosnącą popularność rowerów jako codziennego środka transportu.

Budynek biurowy Tensor JLL

Tensor to kompleks trzech nowoczesnych budynków klasy A (X, Y, Z), który zlokalizowany jest w Gdyni przy ulicy Łużyckiej 8. Inwestycję wyróżniać będzie szczególnie starannie zagospodarowanie przestrzeni wspólnych, które zostaną wzbogacone m.in. o plac do gry w bule czy miejsce do gry w ping ponga (te elementy powstaną pod koniec prac związanych z realizacją budynku Z). Projektanci szczególnie zadbali również o estetykę małej architektury, która formą nawiązuje do architektury budynków oraz staranne zagospodarowanie zieleni. Całkowita powierzchnia najmu kompleksu Tensor wyniesie około 19.750 m kw. Pierwszymi najemcami biurowca są: firma Maersk, Best, Thai Union, PPG, ADVA Optical Networking oraz Loconi Intermodal. Agentem wyłącznym ds. komercjalizacji kompleksu Tensor jest międzynarodowa firma doradcza JLL.