Kolejna transakcja biurowa w warszawskiej strefie Południowo - Zachodniej

AsstrA Polska nowym najemcą UNIQA Forum

Warszawa, 12 września 2011 – Jones Lang LaSalle ma przyjemność poinformować, iż AsstrA Polska wybrała budynek UNIQA Forum na swoją siedzibę. Firma wynajęła ponad 650 mkw. powierzchni biurowej. Tym samym, wspólnie z firmą UNIQA, spółki zajmą prawie jedną trzecią całkowitej powierzchni biurowej w ramach inwestycji.

UNIQA Forum jest jednym z najnowocześniejszych obiektów biurowych klasy A w rejonie Alei Jerozolimskich. Budynek należy do UNIQA Real Estate Polska, spółki zależnej UNIQA Group, jednej z wiodących grup ubezpieczeniowych w regionie CEE i jednocześnie inwestora, aktywnie działającego w sektorze nieruchomości w Europie Środkowo-Wschodniej.

uniqa forum - biuro do wynajęcia

Patrik Largler członek zarządu UNIQA Real Estate Polska powiedział: „Budynek mieści się przy najważniejszej trasie prowadzącej na lotnisko, w pobliżu siedzib wielu międzynarodowych firm. Naszym zamiarem było stworzenie wysoce reprezentatywnego, a zarazem efektywnego budynku. W tym celu ściśle współpracowaliśmy z renomowaną pracownią architektoniczną Kazimierski & Ryba oraz doświadczonym deweloperem SGI Baltis. Jest nam niezmiernie miło, iż projekt spotkał się z dużym zainteresowaniem najemców i został doceniony przez tak uznaną firmę jak AsstrA Polska”.

Budynek oferuje około 6 500 mkw. nowoczesnej powierzchni biurowej rozmieszczonej na 5 kondygnacjach, każdej o powierzchni około 1 300 mkw. netto. Lokalizacja przy jednej z głównych arterii komunikacyjnych miasta zapewnia budynkowi doskonałą ekspozycję, jak również dogodny dojazd samochodem oraz środkami transportu publicznego. Wysoki standard techniczny oraz jasne, przestronne wnętrza sprawiają, iż Uniqa Forum to doskonałe miejsce dla firm zainteresowanych wynajęciem na konkurencyjnych warunkach od 600 do 4 000 mkw. nowoczesnych powierzchni biurowych.

W negocjacjach firma UNIQA Real Estate Polska reprezentowana była przez Jones Lang LaSalle - wyłącznego agenta inwestycji Uniqa Forum. ponad 650 mkw. powierzchni biurowej. Tym samym, wspólnie z firmą UNIQA, spółki zajmą prawie jedną trzecią całkowitej powierzchni biurowej w ramach inwestycji.

Firma AsstrA Polska jest częścią międzynarodowego holdingu transportowo-logistycznego AsstrA, z główną siedzibą w Zurychu w Szwajcarii. Istniejąc od 1993 roku, AsstrA specjalizuje się w przewozach wszelkiego rodzaju ładunków z krajów Europy Zachodniej do krajów Europy Wschodniej i Południowej, Azji Środkowej oraz Chin. Od wielu lat spółka jest podstawowym dostawca usług logistycznych na kierunkach wschodnich dla wielu wiodących międzynarodowych firm produkcyjnych. Na rynku polskim firma AsstrA obecna jest od 2001 roku.