JLL partnerem wystawy Plany na Przyszłość

JLL, międzynarodowa firma doradcza działająca na rynku nieruchomości, została partnerem wystawy Plany na Przyszłość - największej architektonicznej wystawy w Polsce.

Wystawa „PLANY NA PRZYSZŁOŚĆ. Architektura Warszawy w projektach” odbędzie się w dniach 21 maja - 11 czerwca 2015 r. w Bibliotece Uniwersyteckiej, przy ulicy Dobrej 56/66 w Warszawie. Będzie czynna codziennie w godzinach 10-20, wstęp jest wolny. Wystawa została objęta Honorowym Patronatem Prezydent m.st. Warszawy.

Wystawa Plany na Przyszłość

Aneta Parzuchowska, Dyrektor Marketingu JLL w Europie Środkowo-Wschodniej powiedziała: „Jest to 20-sta, jubileuszowa edycja wystawy, na której dotychczas pokazano ponad 1900 projektów i planów. Czujemy się wyróżnieni, że mogliśmy zostać partnerem tak znakomitego wydarzenia, które organizowane jest przez Centrum Łowicka – pomysłodawcę Planów na Przyszłość”.

Jaka będzie Warszawa? Jakie są plany? Na wystawie można zobaczyć 99 najnowszych projektów z 45-ciu warszawskich pracowni architektonicznych, które zostaną zrealizowane w najbliższym czasie. Są to biurowce, budynki mieszkalne, obiekty sportowe, handlowe, rewitalizacje starych obiektów. Plany na Przyszłość to także ekspozycja planów zagospodarowania przestrzennego, nagród w konkursach architektonicznych, prac dyplomowych studentów architektury, a także makiet, filmów o mieście, architektach i architekturze.

Anna Bartoszewicz-Wnuk, Dyrektor Działu Badań Rynku i Doradztwa JLL dodała: ”Firma JLL od lat angażuje się w życie miast, badamy różne aspekty rozwoju i przemian. W zeszłym roku stworzyliśmy projekt badawczo-społeczny Akupunktura Warszawy. Badanie miało na celu identyfikację miejsc, które w ostatnich latach przeszły największą metamorfozę. Szukaliśmy inwestycji, które przekształcają miasto na naszych oczach oraz mikrolokalizacji z największym potencjałem rozwoju. Inicjatywa spotkała się z ogromnym zainteresowaniem ze strony mieszkańców Warszawy.”

Druga edycja Akupunktury Warszawy rozpocznie się 25 maja. Eksperci z JLL we współpracy z portalem Nowa Warszawa wskazali trzy kategorie, w każdej wybrali po 10 lokalizacji, które następnie zostaną poddane głosowaniu Internautów. Głosowanie rozpoczyna się w poniedziałek 25 maja, potrwa do niedzieli - 21 czerwca i jest otwarte dla wszystkich chętnych.

Więcej informacji o Akupunkturze Warszawy już 25 maja.