JLL ponownie wybrany Partnerem Strategicznym ABSL w Polsce

WARSZAWA, 25 kwietnia 2017 r. – JLL, międzynarodowa firma doradcza świadcząca kompleksowe usługi na rynku nieruchomości, została po raz kolejny wybrana Partnerem Strategicznym ABSL (Związku Liderów Sektora Usług Biznesowych – Association of Business Service Leaders) w Polsce.

JLL to wiodący doradca w obszarze nieruchomości rzecz firm z sektora usług dla biznesu. W 2016 r. firma doradzała przedstawicielom sektora BPO/SCC w negocjacjach umów najmu na ponad 140 000 mkw. powierzchni biurowej potwierdzając tym samym swoją pozycję lidera w tym obszarze. W gronie klientów JLL znalazły się takie globalne marki jak m.in. Credit Suisse, Dentons, Euroclear, GSK, Lionbridge, Shell, Stanley Black & Decker, UBS i wiele innych.

ABSL jest wiodącą organizacją branżową reprezentującą inwestorów z sektora nowoczesnych usług dla biznesu. JLL współpracuje z ABSL od początków jego działania, promując Polskę jako atrakcyjną lokalizację dla projektów z obszaru BPO/SSC, a także wspierając ABSL w kontaktach z partnerami zewnętrznymi w Polsce i całej Europie. JLL dostarcza wiedzy merytorycznej w postaci najnowszych badań i eksperckich analiz rynkowych do raportów wydawanych przez ABSL. Natomiast poprzez aktywny udział w konferencjach i spotkaniach przedstawicieli branży, JLL pomaga w promocji publikacji i działalności stowarzyszenia w Polsce i zagranicą.

Jacek Levernes, Prezes ABSL, komentuje: „JLL to nasz długofalowy, zaufany partner biznesowy, oferujący kompleksowe usługi doradcze, profesjonalne wsparcie oraz wyczerpujące analizy rynku nieruchomości pod kątem potrzeb firm z branży nowoczesnych usług dla biznesu.  Dlatego szczególnie cieszymy się na kontynuację naszej kilkuletniej już współpracy na rzecz dalszego rozwoju sektora w Polsce”.

Tomasz Trzósło, JLL

Tomasz Trzósło, Dyrektor Zarządzający JLL w Polsce, dodaje: „Z uwagą obserwujemy rozwój branży BPO/SSC w Polsce, a ścisła współpraca z ABSL pozwala nam na jeszcze lepszy wgląd w dynamikę zmian oraz oczekiwania najemców z tego sektora. Dzięki temu oferta JLL jak najlepiej odpowiada na ich potrzeby – począwszy od wyboru lokalizacji, aż po fit-out biura. Polska jest jedną z najważniejszych światowych lokalizacji dla inwestorów realizujących projekty z obszaru nowoczesnych usług dla biznesu, którzy znajdą tu wszystko, co niezbędne, aby odnieść sukces. A my chętnie im w tym pomożemy”.