JLL skomercjalizuje budynek Focus w Warszawie

Międzynarodowa firma doradcza JLL została wybrana wyłącznym agentem ds. komercjalizacji budynku Focus w Warszawie. Łączna powierzchnia 12-kondygnacyjnego biurowca klasy A to ok. 34 000 mkw.

Focus jest zlokalizowany w centrum Warszawy, przy ul. Armii Ludowej, pomiędzy rondem Jazdy Polskiej a Aleją Niepodległości. Bliskość licznych przystanków autobusowych i tramwajowych oraz stacji metra Politechnika zapewniają sprawny dojazd ze wszystkich dzielnic miasta.

Budynek cechuje oryginalna architektura projektu pracowni APA Kuryłowicz & Associates. Focus ma formę sześcianu, a każda ze ścian elewacji jest odrębna architektonicznie. Wnętrze budynku tworzą cztery całkowicie niezależne i samowystarczalne części – A, B, C, D – oddzielone od siebie strefami pożarowymi, z własnymi windami i klatkami schodowymi. Ponadto, na frontowej ścianie szóstego piętra budynku znajduje się 4-kondygnacyjny ogród zimowy z widokiem na Pole Mokotowskie. W biurowcu mieści się również przestronne atrium o łącznej powierzchni ponad 1500 mkw., które posiada szklany dach i jest połączone z ogrodem zimowym.

Najemcy i goście mogą korzystać z szeregu udogodnień, w tym m.in. restauracji, kawiarni czy centrum konferencyjno-szkoleniowego.

Wiktoria Weilandt

Firmy z różnych sektorów z pewnością docenią architekturę, a także jakość nowoczesnej powierzchni biurowej w budynku. Kolejnym mocnym atutem inwestycji jest oferta dla najemców, na którą składają się m.in. klub fitness, liczne miejsca parkingowe, myjnia samochodowa czy infrastruktura dla rowerzystów. Z kolei, atrakcyjna lokalizacja i sąsiedztwo Pola Mokotowskiego zapewniają dostęp do rozległych terenów zielonych oraz licznych ścieżek rowerowych.

Wiktoria Weilandt

Starszy Konsultant w Dziale Wynajmu Powierzchni Biurowych, JLL