JLL wyłącznym agentem ds. wynajmu The Warsaw HUB

Firma odpowiada za wynajem powierzchni biurowej, handlowej i usługowej w spektakularnej stołecznej inwestycji Ghelamco

Firma doradcza JLL została wyłącznym agentem ds. wynajmu powierzchni biurowej, handlowej i usługowej w najnowszej i największej z dotychczasowych inwestycji Ghelamco w Polsce – The Warsaw HUB.

Warsaw HUB

Kompleks trzech wieżowców, które powstają w biznesowym centrum Warszawy, u zbiegu ulic Prostej i Towarowej, zaoferuje ok. 113 000 mkw. wielofunkcyjnej przestrzeni. Znajdą się na niej najwyższej klasy powierzchnie biurowe, a także centrum konferencyjne, sportowe oraz 3 - i 4 - gwiazdkowe hotele. Najemcy będą mieć dostęp do szerokiej oferty handlowej, usługowej i restauracyjnej (liczącej ok. 6 000 mkw.). Unikalną cechą kompleksu będzie bezpośrednie połączenie ze stacją metra.

Innowacyjna przestrzeń dla start-upów

The Warsaw HUB będzie w pełni odpowiadał na potrzeby nowoczesnych, kreatywnych oraz innowacyjnych firm, poszukujących najwyższej jakości rozwiązań” – mówi Jarosław Zagórski, Dyrektor Handlowy i Rozwoju Ghelamco Poland – „To kolejny projekt firmy Ghelamco, który kreuje nowe, biznesowe centrum Warszawy w rejonie ronda Daszyńskiego”.

The Warsaw HUB - zaawansowany technologicznie kompleks - połączy w sobie wszystkie funkcje niezbędne do działania nowoczesnych korporacji oraz start-upów. Swoją siedzibę w The Warsaw HUB będzie miał The Heart - pierwsza zlokalizowana w Polsce, działająca na europejską skalę platforma start-upowa, łącząca innowacyjne firmy technologiczne z największymi polskimi, regionalnymi i globalnymi korporacjami. Kompleks zaoferuje najemcom wysokiej jakości przestrzeń co-workingową – MeetDistrict – co umożliwi wynajem powierzchni w The Warsaw Hub również małym przedsiębiorstwom.

Tomasz Czuba, JLL „Jesteśmy bardzo zadowoleni z kontynuacji owocnej współpracy z Ghelamco. Po spektakularnym sukcesie Warsaw Spire, przyszedł czas na The Warsaw HUB, który będzie niezwykle innowacyjnym projektem, charakteryzującym się wyposażeniem w najnowocześniejsze technologie, najwyższym standardem powierzchni, szeroką ofertą usługową i niebanalną przestrzenią publiczną”, – powiedział Tomasz Czuba, Dyrektor Działu Wynajmu Powierzchni Biurowych, JLL.

Technologie i usługi

The Warsaw HUB zaoferuje firmom – najemcom powierzchni biurowych - innowacyjne rozwiązania technologiczne, takie jak na przykład dostęp do budynku przy użyciu smartfonów, parking wyposażony w system rozpoznawania samochodów, myjnię i stacje do ładowania pojazdów elektrycznych. Wyróżnikiem projektu będzie także m.in. wysokość netto powierzchni biurowej 2,8 m. oraz oświetlenie LED na powierzchniach biurowych o natężeniu 500 lux. Kompleks będzie również charakteryzować szeroka oferta handlowo – gastronomiczna.

„Oferta w ramach The Warsaw HUB obejmie m.in. market spożywczy, drogerię, usługi i inne punkty niezbędne dla komfortu przyszłych najemców. Planowana jest również rozwinięta część gastronomiczna – obejmująca oryginalne koncepty restauracyjne i kawiarniane”, dodaje Mariusz Czerwiak, Dyrektor w Dziale Wynajmu Powierzchni Handlowych, JLL.

Przestrzenie publiczne i miastotwórcza rola The Warsaw HUB

Deweloper zadba także o tkankę miejską. Wieżowce (dwa 130-metrowe i jeden 85-metrowy) stworzą spójną pierzeję wzdłuż ulicy Towarowej i widoczną z wielu miejsc stolicy dominantę ronda Daszyńskiego. Wzdłuż kompleksu, zarówno od strony ulicy Towarowej, jak i od jego zaplecza, powstanie atrakcyjnie zaprojektowana przestrzeń publiczna w postaci miejskich pasaży. Podobnie jak w przypadku pobliskiego placu Europejskiego, zlokalizowane tu zostaną kawiarnie, restauracje i punkty usługowe. Jako pierwszy budynek w Polsce The Warsaw HUB będzie posiadał również bezpośrednie wejście na stację II linii metra. Umożliwi to dostęp do oferty obiektu osobom nie pracującym w biurach The Warsaw HUB.

Projekt kompleksu powstał w renomowanej pracowni architektonicznej Andrzeja M. Chołdzyńskiego – autora m.in. stacji centralnego odcinka II linii metra czy siedziby Giełdy Warszawskiej. Budowa The Warsaw HUB rozpoczęła pod koniec zeszłego roku, a termin zakończenia inwestycji planowany jest w pierwszym kwartale 2020 roku.

Za komercjalizację obiektu odpowiadają eksperci z Działów Wynajmu Powierzchni Biurowych i Handlowych w JLL.