JLL wyłącznym agentem wrocławskiego Infinity

Firma doradcza JLL została wyłącznym agentem odpowiedzialnym za komercjalizację Infinity – obiektu biurowego we Wrocławiu, który zaoferuje ponad 22 000 mkw. powierzchni. Za realizację inwestycji będą odpowiedzialne Avestus Real Estate i Tristan Capital Partners.

Infinity, które powstanie u zbiegu ulic Nabycińskiej, Legnickiej i Sokolniczej, będzie nowoczesnym budynkiem klasy A z ponad 19 800 mkw. powierzchni biurowej, ok. 2 500 mkw. powierzchni handlowo-usługowej, podziemnym garażem z 314 miejscami parkingowymi, a także infrastrukturą dla rowerzystów. Prace na terenie inwestycji ruszą w maju tego roku. Oddanie biurowca do użytku planowane jest na III kw. 2020 r.

Infinity będzie nowoczesnym i komfortowym projektem biurowym odpowiadającym na potrzeby najbardziej wymagających najemców. Dużym atutem naszej inwestycji jest jej lokalizacja – w centrum miasta, zaledwie kilka minut spacerem od wrocławskiego rynku, z dostępem do licznych linii tramwajowych i autobusowych. Ponadto, Infinity będzie certyfikowane systemie BREEAM na poziomie Excellent, co będzie poświadczać realizację biurowca w oparciu o najwyższe standardy zrównoważonego budownictwa”, tłumaczy Mariusz Frąckiewicz, Dyrektor Krajowy, Avestus Real Estate.

Wrocławski projekt biurowy będzie drugą, po krakowskim kompleksie Enterprise Park, wspólną inwestycją realizowaną przez Avestus Real Estate i Tristan Capital Partners. Wybór Wrocławia potwierdza doskonałą kondycję tutejszego rynku biurowego.

Katarzyna Krokosińska

Z zasobami biurowymi sięgającymi blisko 906 000 mkw. Wrocław jest drugą największą lokalizacją biurową wśród miast regionalnych. Tak doskonały wynik jest przede wszystkim rezultatem wysokiej aktywności inwestorów z sektora nowoczesnych usług dla biznesu, którzy cenią Wrocław za bogaty rynek pracy i zaplecze akademickie, a także znakomity wizerunek miasta. Najemcy z tej branży poszukują nowoczesnych biurowców z ciekawą architekturą, doskonale zlokalizowanych i umożliwiających aranżację w oparciu o ich specyficzne potrzeby. Takie będzie wrocławskie Infinity.

Katarzyna Krokosińska

Dyrektor Biura JLL we Wrocławiu