SPEKTRUM Tower z nowymi najemcami

Warszawa, 28 października 2015 r. – Trzy firmy dołączyły w ostatnim czasie do grona najemców stołecznego budynku biurowego SPEKTRUM Tower. Office HUB – dostawca usług z obszaru instant office, Deininger Consulting – międzynarodowa firma executive search oraz Finip Group - przedstawiciel marki TOP FOREX na rynku polskim, wynajęły łącznie 1450 mkw.

Właściciela obiektu, fundusz Europa Capital LLP oraz spółkę WX Management Services Sp. z o.o. w procesie negocjacji warunków najmu reprezentowali eksperci z międzynarodowej firmy doradczej JLL.

SPEKTRUM Tower

Zuzanna Kowalczyk, Konsultant w Dziale Wynajmu Powierzchni Biurowych, JLL, informuje: „ Dla najemców odbywających dużo spotkań z klientami, w tym firm z szeroko pojętej branży doradczej, lokalizacja budynku i dostęp do środków komunikacji miejskiej to zasadnicze atuty biura. SPEKTRUM Tower, w pobliżu którego znajdują się przystanki autobusowe i tramwajowe, stacja metra, stacja kolejki miejskiej oraz Dworzec Centralny, w pełni spełnia te oczekiwania. W procesie wyboru liczyły się również takie parametry jak wysoki standard techniczny – budynek przeszedł gruntowną modernizację - oraz szeroka oferta usługowa w ramach nieruchomości. Duże zainteresowanie najemców powierzchnią biurową w SPEKTRUM Tower potwierdza, że zmodernizowane istniejące obiekty w dobrej lokalizacji, są ciekawą alternatywą dla nowo powstających projektów.”

Potwierdza to Michał Kuropieska Prezes Office HUB, którego firma wynajęła ponad 900 mkw. na 11 piętrze – „Budynek SPEKTRUM to idealne miejsce dla naszej trzeciej lokalizacji. Po rewitalizacji biurowca oraz otwarciu drugiej linii metra możemy zaproponować naszym klientom atrakcyjne warunki w samym centrum Warszawy”.

SPEKTRUM Tower, zlokalizowany przy ul. Twardej 18, to 122-metrowy nowoczesny budynek oferujący ponad 28 000 mkw. nowoczesnej powierzchni biurowej. Na niższych piętrach znajdują się punkty handlowo – usługowe, takie jak kantyna, klinika medyczna czy obszerna strefa fitness. W biurowcu dostępne są również - stacja Nextbike (przy głównym wejściu) oraz specjalna strefa dla rowerzystów. Najemcy mają także do swojej dyspozycji 314 miejsc parkingowych. Obiekt przeszedł gruntowną modernizację obejmującą zmianę instalacji, lobby, aranżację zieleni czy dostosowanie do wymogów zielonej certyfikacji

W efekcie budynek otrzymał certyfikat BREEAM.