Spółki Nestlé wybierają Ocean Business Park

Znana na całym świecie marka z branży FMCG wprowadzi się do swojej nowej warszawskiej siedziby z początkiem 2016 r.

Nestlé Polska S.A. oraz Nestlé Waters Polska S.A., wiodące firmy w zakresie żywienia, zdrowia i dobrego samopoczucia, wynajmą ponad 10 000 mkw. nowoczesnej powierzchni biurowej w ramach kompleksu Ocean Business Park w Warszawie. Nestlé w poszukiwaniu nowej lokalizacji w Warszawie oraz negocjowaniu warunków umowy reprezentowali eksperci z JLL.

Ocean Business Park powstaje przy ul. Domaniewskiej, na Służewcu Przemysłowym (Mokotów), w dynamicznie rozwijającej się dzielnicy biurowej i popularnej lokalizacji biznesowej w Warszawie. Obiekt, w którym pomieszczenia wynajęła firma Nestlé, będzie oferował ponad 17 600 mkw. nowoczesnej powierzchni biurowej w ramach 8 kondygnacji naziemnych. Oprócz ciekawej architektury (podwójnie oszklona fasada) oraz certyfikacji BREEAM, jednym z największych atutów obiektu jest bliskość ważnych miejskich arterii komunikacyjnych oraz stacji metra, a także innych przystanków transportu publicznego – linii autobusowych i tramwajowych. Projekt zostanie oddany do użytku w I kw. 2015 r. Inwestorem jest Kronos Real Estate.

Alberto Esgueva Gutiérrez, Prezes Zarządu Kronos Real Estate, komentuje: „Bardzo nas cieszy decyzja Nestlé o stworzeniu swojego nowego biura właśnie Ocean Business Park. Jednym z najważniejszych elementów naszej strategii biznesowej jest realizacja wysokiej jakości, elastycznych i dobrze zlokalizowanych powierzchni biurowych w pełni odpowiadających potrzebom najemców. Wierzymy, że firma Nestlé i jej zespół będą zadowoleni ze swojej siedziby”.

Julita Spychalska, National Director, Corporate Advisory, JLL, dodaje: “Przedstawiciele Nestlé w Polsce poszukiwali najwyższej jakości nowoczesnej, funkcjonalnej i elastycznej powierzchni biurowej, która umożliwi dalszy rozwój struktur, a także będzie stanowić elegancką wizytówkę firmy wiodącej w swoim sektorze. Bardzo istotna była również lokalizacja, w tym dostęp do środków transportu publicznego oraz łatwość dojazdu do obiektu, a także bliskość portu lotniczego. Wszystkie te atuty posiada właśnie wybrany budynek”.

Spółki Nestlé wprowadzą się do swojej nowej siedziby z początkiem 2016 r.