The Warsaw HUB najlepszym wieżowcem w Europie

Biurowy kompleks The Warsaw HUB otrzymał kolejną w tym roku nagrodę, tym razem w ramach prestiżowego konkursu International Property Awards w kategorii „Best Commercial High-rise Development Europe”. Według międzynarodowego jury warszawska inwestycja Ghelamco Poland to najlepszy w Europie komercyjny budynek wysokościowy.

Podczas uroczystej gali International Property Awards w Londynie The Warsaw HUB został ogłoszony najlepszym budynkiem wysokościowym w Europie. Wcześniej, w październiku, sztandarowa inwestycja Ghelamco powstająca na warszawsiej Woli otrzymała dwie nagrody European Property Awards: Award Winner i Five Star Award w kategorii „Best Commercial High-rise Development Poland”.

– Kilka tygodni temu cieszyliśmy się z nagrody dla The Warsaw HUB jako najlepszego komercyjnego drapacza chmur w Polsce, teraz czas na rozszerzenie zasięgu tego zaszczytnego tytułu na cały kontynent. Nowe wyróżnienie to dowód, że nasze realizacje znajdują się na najwyższym, światowym poziomie i cieszą się międzynarodowym uznaniem – mówi Jarosław Zagórski, dyrektor handlowy i rozwoju Ghelamco Poland.

Od ponad 25 lat International Property Awards honoruje najbardziej innowacyjne i oryginalne budynki komercyjne i mieszkalne na świecie. Jury doceniło nowatorskie rozwiązania zastosowane przy projektowaniu The Warsaw HUB, jego architekturę, bezpieczeństwo, lokalizację oraz realizację zgodną z zasadami zielonego budownictwa. Wśród kilkudziesięciu ekspertów branży nieruchomościowej będących sędziami konkursu są między innymi architekci i projektanci o międzynarodowej renomie: Rhian Barker, Geoff Cresswell, Sean Hatcher, Brian Lawrence, Christian Morris i Penny Patterson. Funkcję przewodniczącego jury pełni Hrabia Liverpoolu

Flagowa inwestycja firmy Ghelamco Poland, The Warsaw HUB, powstaje na warszawskiej Woli, tuż przy rondzie Daszyńskiego. Docelowo składać będzie się z trzech wież (od 86 do 130 m) połączonych pięciokondygnacyjną podstawą. We wnętrzach liczących 113 tys. mkw. powierzchni swoje miejsce znajdą m.in.: najnowocześniejsze przestrzenie biurowe, dwa hotele, centrum konferencyjne, lokale handlowo-usługowe, przestrzenie coworkingowe, klub fitness oraz centrum współpracy korporacji i startupów The Heart Warsaw.

Praciwnicy kompleksu do budynku wejdą dzięki aplikacjom na smartfony, na parking wjadą z pomocą systemu rozpoznającego tablice rejestracyjne, a właściciele pojazdów elektrycznych będą mieć do dyspozycji stacje do ładowania. Pomyślano również o rowerzystach, dla których zaprojektowano parking na 420 miejsc wraz z pełną infrastrukturą.

Firma JLL jest agentem wyłącznym obu budynków.