Warszawa Światłem Malowana – 250 lat Warszawy w 4 minuty

2 marca od godziny 18:30 do 19:30, na Pasażu Lipińskiego u zbiegu Al. Jerozolimskich i Emilii Plater odbył się pokaz mappingu 3D. W trakcie trójwymiarowego spektaklu łączącego światło, obraz i dźwięk widzowie przenieśli się w przeszłość i mieli okazję prześledzić dzieje Warszawy oraz historię samej kamienicy, której początki sięgają XIX wieku.

Małgorzata Więcko, JLL

- Aleje Jerozolimskie z sześcioma rzędami topól, konne tramwaje, tętniący życiem Dworzec Wiedeński, XX – lecie międzywojenne czy czas biznesowego rozwoju ostatnich lat – to tylko niektóre elementy, jakie złożyły się na marcowy pokaz mappingu. Akcja miała na celu pokazanie warszawiakom i turystom historii miasta w atrakcyjny i nietypowy sposób. Historyczne migawki, nastrojowa muzyka i komentarz lektora przybliżyły widzom dzieje Warszawy - informuje Małgorzata Więcko, Dyrektor w Dziale Zarządzania Nieruchomościami, JLL.

Organizatorem pokazu była firma doradcza JLL we współpracy z właścicielem budynku – funduszem Union Investment.

Patroni medialni: Wawalove.pl. Waw4free, Propertyjournal.pl oraz Renews.pl