play

Śródziemnomorska inspiracja wigilijna, czyli pieczony pstrąg z pesto pietruszkowym*

Robert Sztemberg

Ryby to, dla osoby urodzonej na Mazurach i mieszkającej długo nad Jeziorem Bodeńskim, wdzięczny kulinarny temat i często goszczą na moim stole. Nie dość, że szybkie w przygotowaniu i zdrowe, to jeszcze w odpowiedniej oprawie potrafią zachwycić swoją wykwintnością.

Robert Sztemberg

Dyrektor ds. Rozwoju Biznesu

Co kupić?

  • 4 pstrągi - wypatroszone i bez głowy

Pesto

  • Duża garść natki pietruszki (około 1 szklanka)
  • 2 mniejsze ząbki czosnku
  • Sok z połowy cytryny
  • 1 łyżka łuskanego słonecznika
  • 70 ml oleju
  • Sól, pieprz

* Fit and healthy

Jak przygotować?

  • Do wysokiego naczynia wkładamy wszystkie składniki na pesto i miksujemy je blenderem na prawie jednolitą masę.
  • Ryby myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i z każdej strony nacieramy przygotowanym pesto.
  • Pieczemy około 20-30 minut w 180 °C.

Formularz kontaktowy

Wybierz oddział

Wypełnij formularz

*
*
*
*